Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Writers' TearsWalsh Whiskey heeft een nieuwe whiskey toegevoegd aan hun portfolio, de Writers’ Tears Double Oak. Het is een blend van twee verschillende whiskeystijlen die hebben gerijpt in twee soorten hout.

De nieuwe Writers’ Tears Double Oak is drie keer gedistilleerd en gebotteld op 46 procent. De whiskey bestaat uit zowel Single Pot Still, de klassieke Ierse whiskeystijl, als Single Malt. De Double Oak rijpte op Amerikaans en Frans Eiken.

Door een samenwerking met de familie Legaret, die hun roots hebben in de Franse Cognac-regio, is de Writers’ Tears Double Oak tot stand gekomen. Double Oak is de derde whiskey van Writers’ Tears die permanent beschikbaar komt, naast de al populaire Copper Pot en Cask Strength-edities.

Onze drijfveer is het creëren van de perfecte Ierse whiskey’, vertelt Bernard Walsh, oprichter van Walsh Whiskey. ‘Onze fascinatie met de geschiedenis is een eindeloze bron van inspiratie. Dat leidde ons naar het onderzoeken van wat Frans eiken ooit voor een invloed had op het smaakprofiel van Ierse whiskey in de 19e eeuw.

Het gebruik van Frans eikenhout was vroeger heel gebruikelijk in de Ierse whiskeyindustrie, maar met de komst van de goedkopere vaten van Amerikaans eiken veranderde dit. De smaak van de Writers’ Tears Double Oak is een combinatie van beide eikensoorten, met zowel zoete vanille als soepele tannine en een lichte fruitigheid.

De Writers’ Tears Double Oak is nu beschikbaar in Nederland voor een aanbevolen verkoopprijs van 55 euro.