Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

The LakesThe Lakes, een kleine distilleerderij in het Engelse Lake District, komt met een nieuwe serie whisky’s op de proppen. De eerste release, de Whiskymaker’s Reserve No. 1, komt in gelimiteerde oplage op de markt.

The Lakes Distillery produceert pas sinds 2014, en het doel van de nieuwe Whiskymaker’s Reserve is om de huisstijl van de distilleerderij te laten zien, zodat consumenten weten wat ze in de toekomst kunnen verwachten.

De Whiskymaker’s Reserve No. 1 is een whisky zonder leeftijdsaanduiding die heeft gerijpt in vaten van Amerikaans, Spaans en Frans eikenhout die eerder gevuld zijn geweest met rode wijn en Pedro Ximénez sherry.

We geloven niet dat we altijd de weg van de minste weerstand moeten nemen’, zegt Dhavall Ghandi, whiskymaker van The Lakes. ‘Zeker niet als er ook een andere manier is om nieuwe smaakdimensies te creëren. Voor ons betekent dat niet alleen een new make met veel smaak, maar ook dat we op zoek gaan naar nieuwe smaakmogelijkheden elders in het productieproces.’

Er zijn 5.922 flessen beschikbaar van de Whiskymaker’s Reserve, beschikbaar voor 65 pond via de website van The Lakes Distillery. De whisky wordt gekenmerkt door vanille, chocola en kruiden in de neus, terwijl de smaak onder andere droog fruit, gember en sinaasappel naar voren brengt.