Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Timorous Beastie 12yo CSDe alsmaar uitbreidende Remarkable Regional Malts van Douglas Laing krijgt weer een nieuwe telg. De onafhankelijke bottelaar komt met de Timorous Beastie 12yo, een blended highland malt die op vatsterkte is gebotteld.

In totaal zijn er 3.000 flessen beschikbaar van de nieuwe Timorous Beastie, die op 54,4 procent in de fles is gegaan. Bijkleuren met karamel en koude filtratie zijn, zoals gebruikelijk bij Douglas Laing, uit den boze.

Het plan is om de whisky rondom Burns Night in de spotlight te zetten. Deze Schotse traditie vindt jaarlijks plaats rond 25 januari. De oorspronkelijke timorous beastie was een kleine veldmuis, onsterfelijk gemaakt in het beroemde gedicht ‘To a Mouse’ van Robert Burns. ‘Het voelt goed om deze whisky in januari op de markt te brengen’, zegt Cara Laing, Director of Whisky bij Douglas Laing. ‘Het is de maand waarin Robert Burns eren, onze nationale dichter.

Deze whisky staat bol van de gerst, marshmallow en citrus’, vervolgt Cara Laing. ‘Het is op 20 januari ook nog eens National Cheese Lover’s Day in Schotland. Deze whisky past perfect bij een heerlijke kaasplankje.’