Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Glengoyne Teapot Dram No. 007Glengoyne heeft deze zevende batch van haar Teapot Dram gelanceerd. Deze whisky is in een aantal jaar tijd uitgegroeid tot een cultwhisky en heeft gerijpt in sherryvaten.

We zijn erg blij dat we onze nieuwste batch van de Teapot Dram nog net voor de feestdagen kunnen presenteren’, vertelt Kate Muggeridge, senior brand manager van Ian Macleod Distillers, de eigenaar van Glengoyne. ‘Elke batch heeft een eigen karakter en batch No. 007 is geen uitzondering.’

De whisky heeft gerijpt in tien first-fill sherryvaten van Europees eiken. De proefnotities noemen onder andere rode appels, demerarasuiker, sinaasappelen, kaneel, kruidnagels en pure chocola.

De Teapot Dram is een eerbetoon aan het Glengoyne van voor 1970, toen medewerkers nog drie keer per dag een dram kregen uit de koperen theepot in de kantine van de distilleerderij.

Er zijn in totaal van 3993 flessen beschikbaar van de Glengoyne Teapot Dram No. 007. De whisky is gebotteld op 59,9 procent en is exclusief via Glengoyne beschikbaar, zowel online als bij de distilleerderij zelf.