Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Benromach Sherry Peat SmokeBenromach, een kleine, traditionele distilleerderij in de Schotse Speyside regio, lanceert een nieuwe editie van hun populaire Peat Smoke. Het is voor het eerst dat deze expressie volledig in sherryvaten rijpte.

De Benromach Peat Smoke Sherry Cask Matured heeft gerijpt in first-fill sherry hogshead. De whisky is gedistilleerd in 2010 en gebotteld op een sterkte van 59,9 procent. In totaal zijn er wereldwijd 6.500 flessen van de nieuwe whisky beschikbaar.

Dit is de eerste keer dat we een gesherriede Peat Smoke hebben uitgebracht, en daar zijn we erg trots op’, vertelt Keith Cruickshank, de distillery manager van Benromach. ‘Deze whisky is een perfecte balans tussen rook en de zoete sherryaroma’s.’

Bij Benromach doen we alles met de hand. Daardoor hebben we de flexibiliteit om te experimenteren met distilleren en rijping. Onze gelimiteerde oplages zijn in het verleden populair gebleken. We hebben er het vertrouwen in dat dit nu weer het geval is.’

De Benromach Peat Smoke Sherry Cask Matured heeft een adviesprijs van 75 euro, maar de prijzen kunnen per land afwijken in verband met belastingen en accijnzen.

Officiële proefnotitie

Geur: hints van in honing gemarineerd vlees met sinaasappeljam.
Smaak: aanvankelijk zoet met witte peper, gevolgd door gedroogd fruit. Subtiele gember ontwikkelt zich op de tong. De toevoeging van water maakt ruimte voor fruit, citrus en kruiden.
Afdronk: kampvuurrook en chocolade.