Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

TomatinTomatin, een distilleerderij in de Schotse Hooglanden, lanceert twee nieuwe single malts: een 10-jarige die een extra rijping heeft gehad op rumvaten, en een 12-jarige whisky die is gefinisht in Amontillado sherryvaten.

We streven er altijd naar om nieuwe uitzonderlijke whisky’s te maken, die niet alleen onze bestaande klanten aanspreken, maar ook een breder publiek’, zegt Graham Eunson, distillery operations director van Tomatin. ‘De tropische smaken, zoete kruiden en rijke sherryinvloed voldoen daar hopelijk aan.’

De Tomatin 2006 Amontillado Sherry Finish heeft negen jaar in first-fill en refill vaten gerijpt, en bracht daarna nog drie jaar door in ex-sherryvaten. Slechts 5.400 flessen zijn beschikbaar.

De Tomatin 2009 Caribbean Rum Finish rijpte ook eerst negen jaar in first-fill en refill vaten, maar bracht daarna nog één jaar door in rumvaten. Slechts 7.200 flessen zijn beschikbaar.

Beide whisky’s zijn gebotteld op 46 procent en zijn wereldwijd beschikbaar bij whiskyspeciaalzaken.