Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

20190109 PowersPowers Irish Whiskey, geproduceerd door Midleton Distillery, krijgt een compleet nieuwe look. Eigenaar Irish Distillers hoopt een nieuwe generatie drinkers aan te trekken voor de single pot still whisky.

Het ontwerp van de nieuwe fles is geïnspireerd op de opvallende vorm van de traditionele koperen distilleerketels die ooit werden gebruikt in de historische John’s Lane Distillery. Een ander opvallend designelement is het nieuwe label met daarop de bekende Powers ‘diamond P’ — een van de eerste handelsmerken ooit geregistreerd in Ierland.

Elke whisky in de nieuwe reeks van Powers krijgt een label met een eigen kleur. Zo wordt de klassieke Powers Gold Label rood, een hommage aan het originele rode diamanten Powers logo. Powers Three Swallow wordt blauw, een knipoog naar de veren van de zwaluw. Power’s John Lane Release krijgt een metallic label, wat een verwijzing is naar de industriële innovatie van de Powers familie.

De ‘diamond P’ is altijd een belangrijk onderdeel geweest van de identiteit van Powers’, vertelt Carol Quinn, archivaris bij Irish Distillers. ‘Dat werd nog eens extra duidelijk toen ik ons archief indook. De ‘diamond P’ vind je overal terug: op de vaten, het briefpapier en zelfs op facturen.’

De eerste whiskey met de nieuwe look is de Powers Gold Label, die in maart 2020 in de VS wordt gelanceerd. De andere whiskey’s komen halverwege 2020 in de VS op de markt en aan het eind van het jaar in de rest van de wereld.