Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Loch LomondLoch Lomond brengt twee nieuwe whisky’s uit voor The Open Golf Championship. Het is het tweede jaar dat Loch Lomond sponsor is van het golfkampioenschap, dat in juli plaatsvindt bij de Royal Portrush Golf Club in Ierland.

De twee nieuwe whisky’s zijn gemaakt door Michael Henry, de master blender van Loch Lomond, in samenwerking met golfambassadeur Colin Montgomerie en voormalig Open-kampioen Darren Clarke.

Allereerst is daar de Loch Lomond The Open Special Edition 2019, gebotteld op 46 procent. De whisky heeft gerijpt in zowel first-fill als refill ex-bourbon barrels, maar ook in refill hogsheads van Amerikaans eiken. De whisky is gemaakt van vier verschillende stijlen spirit (Loch Lomond kan er in totaal dertien maken) en heeft een fruitig karakter met een hint van turfrook.

Daarnaast is er de Loch Lomond The Open Course Collection Royal Portrush, gebotteld op 50,3 procent. De whisky is negentien jaar oud en kreeg in finish ex-Bordeaux vaten. Het is voor het eerst in zeventig jaar dat de Open terugkeert naar de Royal Portrush Golf Club.

Elk van de whisky’s laat zien waar whisky van Loch Lomond voor staat’, zegt Micheal Henry. ‘Ze hebben een fruitig karakter met diepe en complexe smaken en een rijk mondgevoel. Deze releases betekenen persoonlijk veel voor me, omdat ik oorspronkelijk uit Noord-Ierland kom.’