Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

TamdhuTamdhu brengt binnenkort een nieuwe single cask op de markt die is uitgekozen door Iain Whitecross, de assistant distillery manager. De whisky is gedistilleerd in 2003.

Iain werkt sinds 2006 bij Tamdhu (vlak nadat de distilleerderij door Ian Macleod Distillers werd heropend). Sinds 2014 is hij werkzaam in zijn huidige functie. Volgens zijn werkgever heeft Iain een ongeëvenaarde kennis van whisky en vaten, en staat hij volledig achter het motto van Tamdhu: ‘Only the best’.

Vanwege zijn staat van dienst mocht Iain daarom zelf een vat uitkiezen om als speciale single cask op de markt te brengen. ‘Ik vind het een eer dat ik deze spectaculaire whisky mocht uitkiezen’, vertelt Iain. ‘Het is mijn eigen stukje Tamdhu-geschiedenis. Ik vind het geweldig dat ik deel uitmaak van de Tamdhu-familie. Dit is echt een hoogtepunt in mijn carrière.’

‘Ik heb ongeveer 150 vaten geprobeerd voordat ik cask 5892 uitkoos. Deze spring er echt enorm uit: ik wist meteen dat we dit vat moesten bottelen. Ik ben er trots op dat mijn collega’s en fans van Tamdhu nu de kans krijgen om mijn perfecte dram te proeven.’

De Tamdhu die Iain uitkoos is in 2003 gedistilleerd en rijpte in een sherryvat van Europees eiken. Er zijn 676 flessen beschikbaar. De whisky is alvast te bestellen via: https://www.tamdhu.com/our-collection/iain-whitecross-sc.