Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

bruichladdich_125_year.jpgBruichladdich heeft er weer een paar mooie nieuwe bottelingen bij. Zoals de Bruichladdich 125 Year 1970  40,1 %, de speciale botteling voor het 125 jarige bestaan van Bruichladdich. Het is een botteling die er wezen mag: een prachtige notenhouten kist, een officieel perkament en een fles met 35 jaar oude whisky. 35 jaar gerijpt op bourbon vaten en gefinished op vaten van Chateau Zund Humbrecht, Grains Noble Pinot Gris Alsace maken van deze whisky iets heel speciaals.

bstill.gifBruichladdich Blacker Stills 1986 50,7%
Deze bijzondere whisky heeft zijn leven lang (20 jaar) op Oloroso vaten gelegen. Door deze lagering heeft de whisky een bijna zwarte kleur gekregen. Er zijn uit deze vaten 2860 flessen gekomen met een whisky die de liefhebbers van een sherry lagering zeer veel plezier zal laten beleven.

 

 

3d3.gif
Bruichladdich 3D3 46%
3 Vintages, 3 Peating levels, 3 Warehouses. Met andere woorden, in deze 3e editie van de 3D zit weer de Octomore (80,5 PPM) samen met nog twee andere Bruichladdichs. Het betere alchemistenwerk van Jim McEwan. Volgens Jim is deze 3e 3D nog zwaarder geturfd dan de vorige edities. Deze botteling is opgedragen aan Norrie Campbell, de laatste professionele turfsteker van Islay.

 

 

legacy5.gifBruichladdich Legacy 5  33 Yr  40,9%
Bourbon en sherryvaten van voor 1973 maken deze 5e Legacy tot een hele bijzondere botteling. Op de fles staat een olieverfschilderij van het mooie Islay, gemaakt door de beroemde Schotse kunstenares Frances MacDonald. Bruichladdich heeft voor deze Legacy enkele van zijn oudste vaten gebruikt.

 

 pc5tinbotfinal.gifBruichladdich Port Charlotte PC5 Evolution  63,5%

De allereerste botteling van de Port Charlotte, zwaar geturfd en gemaakt in 2001, vlak na de heropening in dat jaar. Genoemd naar een reeds lang verdwenen (1929) distilleerderij in de gelijknamige plaats op Islay. Gerijpt in de oude warehouses van de verdwenen Port Charlotte distilleerderij. Bij het verschijnen was deze botteling al een collectors item!

Meer Bruichladdich op www.bruichladdich.com.