Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Blair AtholBlair Athol krijgt een whisky die exclusief beschikbaar is bij de distilleerderij. Het gaat om een release die in Amerikaans eikenhout rijpte en waar in totaal 6000 flessen van beschikbaar zijn.

Na onder andere Oban, Royal Lochnagar en Clynelish is Blair Athol de zoveelste distilleerderij van Diageo die nu een eigen whisky krijgt die exclusief op locatie verkrijgbaar is. Net als de whisky’s van zijn collegadistilleerderijen is de nieuwe Blair Athol gebotteld op 48 procent en heeft deze geen leeftijdsaanduiding. De whisky kost 90 pond.

Neil Murphy, site manager van Blair Athol: ‘Het unieke smaakprofiel en karakter van deze malt whisky is niet alleen te danken aan de locatie van de distilleerderij aan de voet van de Grampian Mountains, maar ook aan de vaardigheden van ons deskundige team. Het is een smaakbeleving die zeker in de smaak valt bij liefhebbers van Blair Athol en whisky.’

Blair Athol ligt in het pittoreske dorpje Pitlochry, dat zich niet ver onder het Cairngorms National Park bevindt en ook het thuis is van Edradour. De distilleerderij werd opgericht in 1798 door John Stewart en Robert Robertson, waarmee het een van de oudste distilleerderijen van Schotland is. Vanwege de relatieve nabijheid van Glasgow en Edinburgh is Blair Athol een populaire bestemming voor toeristen.