Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Craigellachie 39 yrsEen nieuwe 39-jarige Craigellachie is vanaf nu exclusief verkrijgbaar op Heathrow Airport. De whisky is onderdeel van de Exceptional Cask Series en kost 3499,99 pond. Het is de oudste Craigellachie die momenteel verkrijgbaar is.

De Craigellachie is in 1980 gedistilleerd en heeft in een refill bourbon hogshead gerijpt. Malt master Stephanie MacLeod koos deze Craigellachie uit voor de Exceptional Cask Series vanwege de delicate invloed van het eikenhout en de smaken van geroosterde ananas en ontbijtgranen.

Na 39 jaar rijping was er nog voldoende whisky over om 138 flessen te vullen op een vatsterkte van 51,5 procent. Mensen die de whisky kopen maken de kans om een luxe trip naar Schotland te winnen. Onderdeel van de trip is onder andere een Craigellachie-diner in Edinburgh en een tour van de distilleerderij.

Ben je op Heathrow en koop je een whisky van Craigellachie (zoals de 13-, 17- of 23-jarige single malts), dan mag je aan een rad van fortuin draaien. Je maakt dan kans op een gratis dram van de Craigellachie 39, maar er zijn ook andere prijzen te winnen.