Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Clynelish 16 YearsDe opening van het nieuwe bezoekerscentrum van Clynelish gaat gepaard met de introductie van een nieuwe Clynelish 16. Deze gelimiteerde editie is alleen verkrijgbaar bij de distilleerderij. Er zijn slechts 3000 flessen beschikbaar.

De verbouwing van het bezoekerscentrum van Clynelish is onderdeel van een investering van 185 miljoen pond van moederbedrijf Diageo. Dat geld wordt onder andere ingezet om de bezoekerscentra van een deel van haar Schotse distilleerderijen grondig onder handen te nemen. Clynelish is nu officieel het thuis van Johnnie Walker in de Hooglanden.

Clynelish ligt aan de beroemde North Coast 500, een route langs de noordelijke Hooglanden van Schotland. Ondanks dat de distilleerderij redelijk afgelegen ligt, komen er dankzij deze route toch jaarlijks veel toeristen langsgereden. Het nieuwe bezoekerscentrum is voorzien van een interactieve verhalenkamer, een moderne winkel en een nieuwe bar met terras dat uitkijkt op de heuvels rondom Brora.

De traditionele rondleiding wordt volledig nieuw ingevuld. Bezoekers krijgen niet alleen over de distilleerderij en de whisky te horen, maar ook over de lokale community en de rol die Clynelish in het verhaal van Johnnie Walker speelt. Dat gebeurt tijdens een interactieve ervaring waarbij de zintuigen van bezoekers op de proef gesteld worden. Er zijn geheime kamers en verborgen sleutels, waarmee elke bezoeker het verhaal van Clynelish kan ontgrendelen.

“Clynelish heeft altijd iets mysterieus gehad”, vertelt Barbara Smith, de algemeen directeur van Diageo’s Brand Homes. “De smaak is volledig onverwacht, met tropische aspecten, citrus en de kenmerkende wassigheid. Dat verwacht je niet van een distilleerderij in de Hooglanden. Het nieuwe bezoekerscentrum neemt mensen mee op een ontdekkingsreis. We garanderen dat Clynelish niet zal teleurstellen. Bezoekers zullen onder de indruk zijn van een ervaring die zijn gelijke niet kent.”

Nieuwe Clynelish 16

Ter ere van de opening van het bezoekerscentrum lanceert de distilleerderij een nieuwe 16-jarige editie. Het is de tweede editie in de Four Corners of Scotland-collectie, die in het leven geroepen is om de nieuwe bezoekerscentra van Glenkinchie, Cardhu, Caol Ila en Clynelish te vieren.

De Four Corners of Scotland 16yo is op 50,6% gebotteld en rijpte in hogsheads van Amerikaans eikenhout. De fles is voor 195 pond verkrijgbaar bij de distilleerderij.