Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Chichibu Intergalactic SeriesDe Chichibu Intergalactic Series van Salud Distribution, de Nederlandse importeur, krijgt later dit jaar een vervolg. De derde editie wordt nog voor de zomer uitgebracht en de vierde editie volgt niet veel later.

Zowel de derde als vierde editie van de Chichibu Intergalactic Series zijn gedistilleerd in 2012 en hebben gerijpt in first-fill bourbon barrels. Ze worden gebotteld op een indrukwekkend alcoholpercentage van 63 procent. Van de derde editie zijn 213 flessen beschikbaar, de vierde slechts 162 flessen.

Het was nog maar de vraag of we door mochten gaan met het thema Intergalactic’, zegt Maurice van Vliet, managing director van Salud Distribution. ‘Alles moet in Japan worden goedgekeurd, maar gelukkig is dit gedaan en wij zijn supertrots op het mooie label. Het is voor ons belangrijk om Chichibu op de kaart te zetten in Nederland en onze klanten te belonen met deze fantastische single malts. Veel van onze klanten trekken zelf een fles open, andere gebruiken het als investering. Wij geven altijd het advies om ervan te genieten en een fles open te trekken.’

Chichibu is een jonge Japanse distilleerderij van bescheiden omvang, geleid door whiskylegende Ichiro Akuto. De whisky’s van Chichibu worden hooggewaardeerd en zijn immens populair. De eerste en tweede editie van de Intergalactic Series waren razendsnel uitverkocht, ondanks de prijs van 1250 euro.

Het is nog niet bekend wat de verkoopprijs van de twee nieuwe edities wordt.