Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Aberfeldy 18yrsAberfeldy komt binnenkort met een nieuwe 18-jarige whisky die op rodewijnvaten uit Frankrijk is gefinisht. De vaten komen uit Pauillac in Bordeaux, het thuis van Latour, Lafite-Rothschild en Mouton-Rothschild.

De nieuwe whisky van Aberfeldy rijpte eerst 18 jaar in een combinatie van refill en first-fill bourbonvaten. De tweede rijpingsperiode in de rodewijnvaten uit Pauillac duurde daarna nog slechts vier tot vijf maanden.

Pauillac is een van de meest vooraanstaande wijnregio’s in Bordeaux. De stijl van de wijnen die daargemaakt wordt is klassiek: krachtig maar sierlijk met cassis, braambes, tabak, kruiden, aards en sederhout. Omdat het een robuuste wijn is, was het doel om het kenmerkende karakter van Aberfeldy aan te vullen, niet te overheersen.

Pauillac-vaten zijn de aristocraten van de Médoc en geven de whisky smaken zoals braambessen, zwarte bessen en sederhout. De mooie smaken van Aberfeldy, zoals honing en romige vanilla, worden daardoor aangevuld met aroma’s van noten en rijp fruit.

De speciale editie is de eerste maand verkrijgbaar in de webshop van Dewars en wordt daarna naar een beperkt aantal markten verscheept. De whisky kost 95 pond.