Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Redbreast 27 yearsIrish Distillers brengt een nieuwe 27-jarige Redbreast op de markt die deels in portvaten rijpte. De whiskey is het nieuwste en tegelijk oudste lid van de core range van Redbreast.

De core range van Redbreast bestond al uit de 12, 15, 21 en Lustau, en daar mag nu dus ook de Redbreast 27 aan toegevoegd worden. Redbreast kenmerkt zich door rijping op zowel bourbon- als sherryvaten, maar meesterblender Billy Leighton en blender Dave McCabe besloten om aan deze oudere telg ook portgerijpte whiskey toe te voegen.

Dave en ik maakten gebruik van onze ervaring met sherry- en andere wijnvaten bij het maken van deze whiskey’, vertelt Leighton. ‘We wilden dit keer de grenzen opzoeken en een expressie maken die perfect aan het hoofd van onze Redbreast-familie kan staan. We zijn erg trots op de Redbreast 27, die op vatsterkte is gebotteld en iedere slok weer een genot is.’

Blender Dave McCabe: ‘De ruby portvaten voegen elementen als mango, ananas en bessen toe aan de robuuste smaak van de Redbreast 27, waarmee deze zich onderscheidt van andere whiskey’s van Redbreast.’

De Redbreast 27 is met ingang van maart 2020 beschikbaar in elf verschillende markten voor een adviesprijs van 495 euro.