Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Whisky Colours FestivalHet eerst Whisky Colours Festival worden in oktober van dit jaar gehouden in Speyside. Dufftown, dat ook wel de whiskyhoofdstad van de wereld wordt genoemd, is de centrale locatie van het festival.

De inspiratie voor het festival komt voort uit het brede scala aan whiskykleuren dat terug te vinden is in het prachtige herfstlandschap rondom Dufftown. Het doel van de organisatoren is om bijzondere whiskyervaringen een te bieden, die allemaal binnen het herfstthema passen.

Mike Lord, Keeper of the Quaich en eigenaar van The Whisky Shop Dufftown, zegt: ‘We willen dat de bezoekers diepgaande evenementen kunnen bezoeken, en geven exclusieve mogelijkheden die het beste uit Dufftown naar voren laten komen.’

George Grant, van de zesde generatie van de familie achter Glenfarclas, vult aan: ‘Het Whisky Colours Festival is een briljante aanvulling op de whiskykalender. We werken samen met The Whisky Shop Dufftown om tijdens het festival een authentieke ervaring bij de distilleerderij aan te kunnen bieden.’

De organisatie van het festival ligt grotendeel in handen van de gerenommeerde The Whisky Shop Dufftown, dat een samenwerking is aangegaan met de distilleerderijen Cardhu, Glen Moray en Glenfarclas voor proeverijen en food-ervaringen. Morrison MacKay is aanwezig voor een unieke herfstproeverij, en er zullen ook masterclasses zijn van onder andere Adelphi en Berry Bros & Rudd.

Meer informatie staat op www.whiskycoloursfestival.com. Het volledige programma is halverwege juni bekend. Kaarten zijn vanaf 1 juli 2019 te koop.