Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

glenallachie full rangeGlenAllachie presenteert de tweede batch van haar Wood Finish Series, die ditmaal uit een rye, moscatel en port finish bestaat. De officiële lancering vindt op 7 mei plaats met een Facebook-proeverij van meesterblender Billy Walker.

Billy Walker is een van de toonaangevende meesterblenders in de Schotse whiskyindustrie. Zijn voorgaande periode bij GlenDronach en BenRiach kenmerkte zich door experimenten met verschillende soorten vaten. Deze lijn trekt hij door bij GlenAllachie, een Speyside-distilleerderij die hij in 2017 samen met zijn zakenpartners kocht.

We hebben vanaf de eerste dag veel tijd besteed aan het verkennen van de vaten in onze pakhuizen’, zegt Billy Walker. ‘De interactie tussen onze spirit en verschillende soorten hout speelde daarbij een hoofdrol. Het is mooi om te zien hoe we het smaakprofiel kunnen veranderen en verbeteren, zodat we rijke, smaakvolle whisky’s krijgen.’

De nieuwste Wood Finish Series bestaat uit een 9 jaar oude Rye Wood Finish, 11 jaar oude Moscatel Wood Finish en 11 jaar oude Port Wood Finish. Whiskyfans kunnen om 20.00 uur Nederlandse tijd digitaal aanschuiven op de Facebook-pagina van GlenAllachie, om een drankje te doen met Billy Walker.

De tweede batch van onze Wood Finish Series is het resultaat van onze experimenten. We zijn erg blij met de nieuwe smaken die onze whisky’s hebben gekregen door een tweede rijping in Rye, Moscatel en Ruby Port vaten. Er komt veel bij kijken om te zorgen dat de verschillende soorten hout een aanvulling op GlenAllachie zijn, in plaats van dat de whisky erdoor gedomineerd wordt. We zijn blij met het eindresultaat.’

De tweede batch van de GlenAllachie Wood Finish Series is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere slijter.