Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

MAC 2020 Edition No6Macallan heeft de nieuwe Edition No.6, een single malt die in gelimiteerde oplage beschikbaar is. De whisky is een eerbetoon aan het natuurschoon van The Macallan Estate en de rivier de Spey.

Edition No.6 is de zesde en laatste whisky in The Macallan Edition Series. Voor deze editie werd samengewerkt met Robert Mitchell, de ‘ghillie’ (een soort jachtknecht) van The Macallan; Hardy, een wereldberoemd vliegvismerk; en The Atlantic Salmon Trust, dat zich inzet voor het voortbestaan van de zalm.

The Macallan Estate ligt aan de oevers van de rivier de Spey, een van de bekendste rivieren van Schotland en het thuis van de Atlantische zalm. Een dag doorbrengen op deze rivier is een unieke levenservaring. Steven Bremner, whiskymaker van The Macallan, koos de vijf vaten voor Edition No.6 op basis van de inspiratie die hij op de rivier opdeed.

The Macallan No.6 is gemaakt van sherryvaten van zowel Amerikaans als Europees eiken. Het resultaat is een “gelaagde whisky met aroma’s van vers fruit, nootmuskaat en toffee, vervlochten met eiken en rijpe pruimen, zoete sinaasappel en kaneel”.

Deze complexe single malt is de perfecte afsluiting van The Macallan Edition Series”, zegt Bremner. “Er valt zoveel te ontdekken. De whisky heeft de kleur van antiek messing, een hint naar de rijke smaken die te wachten staan. Er is veel structuur en diepgang die gaandeweg naar boven komt.”

The Macallan Edition No.6 is binnenkort verkrijgbaar in Nederland en België.