Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Lagavulin Offerman EditionNick Offerman heeft zijn eindelijk zijn eigen whisky: de Lagavulin ‘Offerman Edition’. De Parks and Recreation-acteur speelde vier jaar geleden voor het laatst zijn populaire personage Ron Swanson.

Ron Swanson was een whiskyliefhebber en groot fan van Lagavulin, een karaktereigenschap die ook geldt voor Nick Offerman, de acteur die Ron Swanson speelde. Al bijna vijf jaar werkt Offerman samen met Lagavulin.

Hij heeft zelfs een YouTube-kanaal samen met de distilleerderij, My Tales of Whisky. Een van de video’s, waarin Offerman stilzwijgend geniet van Lagavulin bij een haardvuur, is zelfs meer dan 3,6 miljoen bekeken. Nu is er dan eindelijk de Lagavulin ‘Offerman Edition’.

Het gaat om een 11-jarige Lagavulin die Offerman samen met Colin Gordon, de distillery manager van Lagavulin, heeft uitgekozen. De whisky is gebotteld op 46 procent en Offerman heeft uiteraard geholpen met de verpakking. Zijn gelijkenis staat op het label, evenals een quote.

‘Ik heb veel van de wereld gezien en veel verschillende, lekkere dranken geproefd, maar het is dit kleine stukje Islay — een charismatisch, Schots eilandje — dat me volledig heeft overtuigd.”

De whisky lijkt vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.