Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Game of Thrones MortlachDiageo brengt binnenkort de laatste whisky in haar Game of Thrones Single Malt Collection op de markt. Het gaat om een 15-jarige Mortlach die als bijnaam Six Kingdoms heeft.

De nieuwe Mortlach is de negende whisky in de Game of Thrones-collectie, nadat eerder dit jaar al een serie van acht whisky’s op de markt kwam, geïnspireerd op de verschillende Houses of Westeros.

Six Kingdoms is gebaseerd op de laatste aflevering van de show en is een hommage aan Westeros, dat nu bestaat uit zes koninkrijken in plaats van zeven, nadat het Noorden onafhankelijk werd onder koningin Sansa Stark.

De 15-jarige Mortlach heeft gerijpt in first-fill sherryvaten en is daarna gefinisht in ex-bourbonvaten. De whisky wordt geleverd in een metalen, goudkleurige tube met daarop een tekening van de Three-Eyed Raven, een verwijzing naar Bran Stark die aan het eind van de show werd gekozen als de nieuwe koning.

We hebben een enorme positieve reactie gekregen op de Game of Thrones Single Malt Collection’, vertelt Kavita Agarwal van Diageo. ‘Mortlach is een van onze super-premium single malts, en we vonden het passend om deze whisky als laatste hoofdstuk te kiezen.’

Het is nog onbekend wanneer de Mortlach naar Nederland komt. In het Verenigd Koninkrijk is de whisky vanaf 25 november beschikbaar.