Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Milk & HoneyMilk & Honey, de eerste Israëlische whiskydistilleerderij, presenteert deze maand haar eerste commerciële release. Nederland is (buiten Israël) het eerste land in de wereld waar de nieuwe Classic Single Malt Whisky wordt verkocht.

Milk & Honey werd in 2015 opgericht en sindsdien zijn er in zeer gelimiteerde oplage wel whisky’s van deze distilleerderij verschenen, zoals vorig jaar een speciale editie van 100 flessen voor het Internationale Whiskyfestival in Den Haag. Met de Classic Single Malt Whisky zet Milk & Honey echter de volgende stap.

Die whisky is de eerste wereldwijd verkrijgbare single malt van Milk & Honey. Nog deze maand is Nederland als eerste aan de beurt, waarna in een later stadium Frankrijk, België, Groot-Brittanië, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Zuid-Afrika, Canada, Australië en de Verenigde Staten volgen.

De Classic Single Malt Whisky heeft gerijpt ex-bourbonvaten en zogenaamde STR-vaten (shaved, toasted and re-charred) waarin voorheen rode wijn rijpte. Het warme en vochtige klimaat van Tel Aviv draagt volgens de distilleerderij bij aan een ultieme smaakextractie uit de eikenhouten vaten.

Na jaren van hard werk en doorzetten, zijn we erg blij dat we eindelijk onze eerste commerciële whisky kunnen presenteren’, zegt eigenaar Gal Kalkstein. ‘Het was nogal een uitdaging om een distilleerderij in Tel Aviv te beginnen, maar we zijn voor onze droom gegaan en hopen een whisky gemaakt te hebben die trots naast andere grote merken op de plank kan staan.’

Milk & Honey wordt in Nederland door Bresser & Timmer geïmporteerd.