Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Midleton Very RareIrish Distillers brengt de nieuwe Midleton Very Rare 2019 op de markt, een Ierse whiskey die is gemaakt van de oudste serie vaten die tot nu toe is gebruikt voor de reeks.

Het is alweer de 36e editie van de veelgeprezen Midleton Very Rare whiskey’s, die voor het eerst op de markt verscheen in 1984. Voor de Midleton Very Rare 2019 is zowel single pot still als grain whiskey gebruikt, variërend in leeftijd van 13 tot 34 jaar. De whiskey heeft gerijpt in lichtgebrande ex-bourbonvaten.

Al meer dan veertig jaar zetten we elk jaar onze beste single pot still en single grain distillaten opzij voor de Midleton Very Rare’, vertelt Brian Nation, de master distiller van Midleton. ‘Ik ben heel blij dat onze 2019-editie opnieuw een whisky is van uitzonderlijk kwaliteit. Deze vintage bestaat uit een buitengewone blend van enkele van onze meest zeldzame whiskey’s.’

De release van de nieuwe Midleton Very Rare valt samen met de onthulling van de ‘1825 Room’. Deze website is speciaal voor leden en biedt content over Midleton Very Rare, maar heeft ook een eigen webshop.

De Midleton Very Rare 2019 is gebotteld op 40 procent en is wereldwijd beschikbaar voor een prijs van ongeveer 180 euro.