Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

John O'GroatsJohn O’Groats, een iconische locatie in het uiterste noorden van Schotland, krijgt met ingang van 2021 zijn eigen microdistilleerderij, inclusief bezoekerscentrum en vatenpakhuis.

De microdistilleerderij, die nog geen officiële naam heeft, wordt daarmee de meest noordelijk distilleerderij op het Schotse vasteland. Deze is het geesteskind van Derek en Kerry Campbell, een echtpaar uit de regio. Om hun droom te kunnen realiseren, kregen zij een subsidie van 198.000 pond van Highlands en Island Enterprise.

Het wordt de eerste whiskydistilleerderij in John O’Groats sinds 1837 en krijgt een capaciteit van 60.000 liter whisky per jaar. De distilleerderij wordt direct naast de hoofdparkeerplaats gebouwd en moet daarmee een belangrijke attractie worden voor de vele tienduizenden bezoekers die ieder jaar de bekende kustlocatie aandoen.

John O'GroatsOngeveer twaalf jaar geleden begon ik met genieten van Schotse whisky’, vertelt oprichter Kerry Campbell. ‘Sindsdien is mijn passie ervoor alleen maar gegroeid. Ik heb met mijn man veel gesprekken gevoerd over het bouwen van onze eigen distilleerderij, dus ik ben blij dat we nu weer een stap dichterbij zijn en dat we onze bouwvergunningen rond hebben.’

We geloven dat de whisky die we gaan maken anders wordt dan alle andere, vanwege onze locatie in John O’Groats en de impact die het lokale klimaat heeft op onze rijpende whisky. We willen onze whisky op een traditionele manier maken en kijken ernaar uit om onze microdistilleerderij te openen.’

De bouwwerkzaamheden beginnen in de zomer van 2020 en duren ongeveer een jaar.