Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bladnoch Dr. Nick SavageBladnoch Distillery kondigt aan dat het Dr. Nick Savage aanstelt als nieuwe master distiller. Savage werkte in dezelfde functie bij Macallan, en volgt per 1 juli bij Bladnoch de ervaren Ian MacMillan op, die eerder dit jaar vertrok.

De 38-jarige heeft al een indrukwekkend curriculum vitae. Zijn eerste baan in de whiskyindustrie was als Technical Lead in Cask Maturation bij Diageo, waarna hij voor William Grant & Sons (eigenaar van Glenfiddich, Balvenie en Girvan) aan de slag ging. Zijn meest recente baan was als master distiller voor Macallan, waar hij leiding gaf aan het Whisky Mastery-team. Hij speelde een belangrijke rol bij de lancering van de nieuwe distilleerderij in 2018.

Savage maakt nu de overstap naar Bladnoch, drie-en-een-half jaar nadat de Australische ondernemer David Prior de distilleerderij uit het slop trok. Savage: ‘De visie en ambitie van David en het team bij Bladnoch, samen met de enorme inspanningen die sinds 2015 zijn gestoken in het renoveren van de historische distilleerderij, hebben een grote rol gespeeld in mijn beslissing om voor Bladnoch aan de slag te gaan.’

Dit geeft me een nieuwe uitdaging om met een Lowland whisky aan de slag te gaan van een distilleerderij die al tweehonderd jaar bestaat. Combineer dat met de passie en de drive van het Bladnoch-team in hun zoektocht naar de beste kwaliteit, en dat maakt dat ik er enorm naar uitkijk om onderdeel te worden van de toekomst van dit merk.

Bladnoch is de meest zuidelijk gelegen distilleerderij van Schotland, en nog een van de weinige onafhankelijke distilleerderijen in Schotland. Het nieuwe bezoekerscentrum van Bladnoch opent in juni 2019.