User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Macallan Rich CacaoThe Macallan brengt whisky en chocolade samen met de introductie van The Macallan Harmony Collection Rich Cacao: de eerste uitgave in een nieuwe reeks waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

The Macallan verkent met de Harmony Collection de wereld van duurzame verpakkingen. Om deze eerste editie van de nieuwe jaarlijkse limited edition-serie te realiseren, reisde The Macallan-whiskymaker Polly Logan naar Gerona in Spanje, waar ze zich onderdompelde in de wereld van chocolade.

Polly werkte samen met de wereldberoemde patissier Jordi Roca, de jongste van de Roca-broers van restaurant El Celler de Can Roca. The Macallan heeft inmiddels een jarenlange relatie met de broers en Jordi nam Polly mee naar zijn chocoladefabriek, Casa Cacao in Gerona. Daarnaast bracht Polly tijd door met meesterchocolatier Damian Allsop, waarvan ze veel leerde over het vakmanschap, de passie en de creativiteit die komt kijken bij het maken van chocolade.

Deze ervaringen inspireerde Polly om The Macallan Harmony Collection Rich Cacao te maken. Polly Logan: “Ik ontdekte een geweldige synergie tussen het maken van whisky en het maken van chocolade: beide hebben tijd nodig en een uitzonderlijke focus.”

Voor The Macallan Harmony Collection Rich Cacao zijn Europese en Amerikaanse eikenhouten sherryvaten gebruikt. Voor liefhebbers ontwikkelde The Macallan samen met chocolatier Mats Smit een whisky & bonbon combinatie. Deze is beschikbaar in het restaurant en aan de bar bij Hotel TwentySeven en bij het Conservatorium Hotel in Amsterdam.

The Macallan Harmony Collection Rich Cacao is verpakt in een volledig recyclebare en biologisch afbreekbare verpakking, gemaakt van de natuurlijke restproducten van de chocoladeproductie, zoals cacaoboonschillen. Jordi: “De samenwerking met The Macallan was voor ons ook een creatieve uitdaging. We mochten voor dit project spelen met cacao, wat een van mijn passies is. Het was te gek om Polly te inspireren en te laten ervaren wat er gebeurt als whisky en chocolade samenkomen.”

The Macallan Harmony Collection Rich Cacao is vanaf 4 november in beperkte oplage verkrijgbaar vanaf 130 euro.