Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

20190708 Loch LomondLoch Lomond komt met een 25-jarige whisky als eerbetoon aan de legendarische prestatie van golfer Colin Montgomerie tijdens de Ryder Cup in 1997. Het is de eerste Loch Lomond ooit die in drie verschillende soorten vaten heeft gerijpt.

De whisky heeft gerijpt in re-fill Amerikaans eiken, en werd daarna zes maanden gefinished in first-fill vaten van Limousin eikenhout en Oloroso sherryvaten. De Loch Lomond Three Wood 25 Year Old wordt daarmee gepresenteerd als een whisky die de wereld van golf en Schotse whisky samenbrengt.

Colin Montgomerie (beter bekend als Monty bij zijn fans) is een van de succesvolste golfers uit Groot-Brittanië. Hij begon als prof in 1987 en won sindsdien 53 toernooien over de hele wereld. In 1993 was hij de Europese nummer één. Deze positie hield hij liefst zeven jaar vast.

Ik ben trots op mijn Schotse afkomst’, vertelt Montgomerie. ‘Ik weet dat Schotland wereldberoemd is om haar whisky en om haar golfbanen. Mijn prestatie in de Ryder Cup in 1997 zal ik nooit vergeten. Dat het nu de inspiratie is geweest voor een single malt whisky voelt als een grote eer.'

Montgomerie maakte de Loch Lomond Three Wood 25 Year Old in samenwerking met master blender Michael Henry. De whisky is fruitig met perzik en peer, maar ook bloemig, met kruidnagels en kaneel in de finish.

De Loch Lomond Three Wood 25 Year is gebotteld op 46,3 procent en wereldwijd zijn er slechts 500 flessen beschikbaar. De adviesprijs is 250 pond.