Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Lagg DistilleryLagg Distillery, de tweede distilleerderij op Isle of Arran, heeft officieel haar deuren geopend voor het publiek. Bezoekers zijn vanaf nu welkom om de splinternieuwe distilleerderij van binnen te bekijken.

Het gebouw van Lagg is hypermodern en is zodanig ingericht dat bezoekers de ultieme whiskyervaring kunnen meemaken. De whiskyproductie is bovendien in volle gang. De eerste spirit vloeide op 19 maart al uit de koperen distilleerketels.

Het hele team hier werkt met passie om het whiskyverhaal van Arran tot leven te brengen’, vertelt manager Graham Omand. ‘We kunnen niet wachten om aan het nieuwe hoofdstuk van dit verhaal te beginnen, en bezoekers van over de hele wereld te verwelkomen.’

Het bezoekerscentrum bestaat uit een winkel, een interactieve video over de whiskygeschiedenis van Arran, en een café en restaurant met eten en drinken van lokale ingrediënten.

Lagg heeft twee koperen pot stills en vier houten washbacks, allemaal in dezelfde productieruimte, zodat bezoekers ieder onderdeel van de whiskyproductie van dichtbij kunnen zien. De distilleerderij produceert een rijke, rokerige, zwaar geturfde single malt.

Het is de eerste nieuwe distilleerderij op het eiland sinds Arran Distillery in 1995 officieel opende. Verwacht wordt dat in 2020 de beide distilleerderijen meer dan 200.000 bezoekers trekken.