Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Big PeatDouglas Laing begint het nieuwe decennium met twee opvallende releases. Allereerst het laatste hoofdstuk in de Big Peat-trilogie, maar daarnaast ook de vierde en laatste whisky in de zogenaamde ‘Elements’-serie.

De Big Peat 27yo Black Edition is de opvolger van de 25-jarige en 26-jarige Big Peat whisky’s die in voorgaande jaren zijn verschenen. De nieuwe Black Edition is gebotteld op 48,3 procent. In totaal zijn er 3000 flessen gebotteld.

In 2017 kozen we een aantal zustervaten uit om in de Big Peat Vintage Trilogy te bottelen’, vertelt Cara Laing, die director of whisky is bij Dougla Laing. ‘We wilden toen laten zien hoe de whisky zich ieder jaar ontwikkelde. Dat bleek een fascinerend experiment.

Jura 12yo Water Edition

De nieuwe 12-jarige Jura ‘Water Edition’ is het vierde deel in een serie die geïnspireerd is op de elementen vuur, water, lucht en aarde. Deze Jura is gefinished in Pedro Ximenez sherrybutt.

Cara Laing: ‘Onze Old Particular Elements Series is gebaseerd op de natuurlijke elementen. Deze zijn, samen met menselijke invloeden, verantwoordelijk voor de smaken en geuren in Schotse whisky.’

Eerder verschenen al de Craigellachie 12yo ‘Fire’, Cameronbridge 27yo ‘Air en Caol Ila 8yo ‘Earth’.