Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

KyröHet Finse Kyrö verhoogt haar capaciteit aanzienlijk door een tweede distilleerderij te bouwen. Het project is naar verwachting in oktober gereed, schrijft The Spirits Business.

Met de komst van de tweede distilleerderij verhoogt Kyrö haar capaciteit van 85.000 liter alcohol naar liefst 350.000 liter per jaar. De nieuwe distilleerderij ligt tegenover de eerste distilleerderij van Kyrö.

Kyrö werd in 2014 opgericht door een groep vrienden, met als doel om een Finse roggewhisky te maken. In de nieuwe distilleerderij komen zes washbacks van 3.000 liter te staan, en ook twee distilleerketels van 9.000 en 7.000 liter. De nieuwe distilleerderij draait op biogas en gebruikt rivierwater voor het koelproces.

We waren erg blij met onze ginproductie’, vertelt mede-oprichter Miika Lipiäinen. ‘De hoeveelheid whisky die we produceerden was echter minder dan we wilden. Het was zo weinig dat we nooit internationaal enige voet aan de grond konden krijgen.’

Kyrö gaat in de toekomst een aantal samenwerkingen aan met de Japanse Kyoto distillery en het Ierse Teeling. ‘We willen uiteindelijk een distilleerderij hebben waarmee we serieus genomen worden. Straks hebben we ongeveer de capaciteit van Kilchoman.’