Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kilbeggan Pot StillKilbeggan, een bescheiden distilleerderij in het midden van Ierland, lanceert binnenkort in gelimiteerde oplage een Single Pot Still Whiskey. Deze traditionele Ierse stijl wint weer aan populariteit.

Lange tijd was Ierse pot still whiskey een vergeten stijl, maar tegenwoordig maken steeds meer Ierse distilleerderijen dit type whiskey. Het gebruik van zowel gemoute als ongemoute gerst is wat single pot still whiskey uniek maakt, maar er mogen ook andere graansoorten gebruikt worden.

Kilbeggan heeft er daarom voor gekozen om ook 2,5 procent haver toe te voegen, een graansoort die aan het eind van de 19e eeuw ook gebruikt werd in recepten van deze distilleerderij. Haver werd destijds veel verbouwd in het midden van Ierland. Veel distilleerderijen gebruikten haver toen voor hun whiskey.

Dit graan geeft Ierse pot still whiskey een bijzondere smaak en opvallend romig mondgevoel. ‘Deze whiskey is een ode aan de traditionele Ierse single pot still’, zegt Michael Egan, brand ambassador van Kilbeggan.

De nieuwe Kilbeggan komt eerst in de Verenigde Staten op de markt, maar in een later stadium waarschijnlijk ook in Europa.