Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Kalkwijck DistillersNormaal gesproken maken ze bij Kalkwijck Distillers jenever, likeuren én de whisky Eastmoor. Die productie is voor nu even teruggeschaald, want tegenwoordig wordt er bij de Twentse distilleerderij handalcohol gemaakt.

We krijgen zoveel aanvragen binnen van zorginstellingen, het is gekkenwerk’, zegt Lisanne Benus, die samen met haar Christian Broekhuizen de distilleerderij runt. Ze liepen al langer met het idee rond om van hun restproduct een ontsmettend middel te maken. Door de coronacrisis kwam dat in een stroomversnelling.

De alcohol die niet geschikt is voor consumptie, wordt normaal gesproken opgeslagen, afgevoerd en vernietigd. Maar deze alcohol is wel bij uitstek geschikt om de handen te desinfecteren. Met het recept van de Wereldgezondheidsorganisatie in de hand, produceert Kalkwijk Distillers nu handalcohol die aan de eisen voor ziekenhuizen voldoet.

In eerste instantie wordt er aan zorginstellingen geleverd, wellicht later aan consumenten. De handalcohol wordt in flesjes van 250ml afgevuld en is vanaf woensdag 25 maart leverbaar.