Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Johnnie Walker TentoonstellingBijzondere historische objecten van het whiskymerk Johnnie Walker zijn tentoongesteld bij een museum in het Schotse Kilmarnock. Het is de eerste keer dat deze objecten zichtbaar zijn voor het publiek.

Bij de tentoonstelling zijn enkele van de kroonjuwelen van Johnnie Walker te zien. Deze lagen altijd opgeslagen in het archief van moederbedrijf Diageo. Een van de topstukken is een handgeschreven inventaris van de verkoop van Todriggs Farm, het oudste stuk uit de collectie. Met de opbrengst van de verkoop kocht John Walker zijn kruidenierswinkel.

Een handgeschreven inventaris van deze winkel uit 1825 wordt ook tentoongesteld. Het is het oudste document van de winkel, waaruit blijkt dat er onder andere Chinese thee, Jamaicaanse kruiden en Schotse whisky werd verkocht.

Daarnaast is er ook een voorraadboek uit 1957 waarin de groei van de onderneming te zien is. In het jaar waarin John overleed en de winkel eigendom werd van zijn zoon Alexander is ook een sterkere focus op whisky te zien.

Deze objecten zijn opzienbarende historische documenten die inzicht geven in de ontstaansgeschiedenis van Johnnie Walker’, vertelt Christine McCafferty van het Johhnie Walker Archief.

De tentoonstelling is een permanent onderdeel van de Dick Institute, het museum waar de objecten worden tentoongesteld.