Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tennessee RyeJack Daniel’s presenteerde onlangs bij een evenement in Nederland hun Tennessee Rye, een Straight Rye Whiskey die voor 70 procent uit rogge bestaat. Het is voor het eerst in ruim 150 jaar dat Jack Daniel’s afwijkt van hun oorspronkelijke recept, zoals dat ook gebruikt wordt voor de iconische Jack Daniel’s Old No. 7.

Master Distiller Jeff Arnett en zijn team spreken over een onderscheidend smaakprofiel, dat is gecreëerd door een hoog aandeel rogge te gebruiken voor de Jack Daniel’s Tennessee Rye, die bestaat uit 70 procent rogge, 18 procent maïs en 12 procent gemoute gerst. In de officiële proefnotities wordt onder andere gesproken over karamel, gedroogde kruiden en peperige rogge, maar ook over zacht fruit en een vleugje eiken.

Ons productieproces is zo bijzonder dat het voor zich spreekt om een eigen versie van deze klassieke Amerikaanse whiskey te maken’, vertelt Arnett. ‘Wij geloven dat onze totale grain bill resulteert in een ideale smaak en karakter – gedurfd, evenwichtig en niet gedomineerd door één aroma. Dit is rye whiskey op z’n Jack’s.’

Rye is een klassieke whiskey die zeer geliefd is bij bartenders. Jack Daniel’s Tennessee Rye leent zich voor klassieke rye whiskey cocktails, zoals de Old Fashioned of de Manhattan.

De distilleerderij van Jack Daniel’s, gevestigd te Lynchburg, Tennessee, is in 1866 opgericht en is daarmee de oudst erkende distilleerderij van de Verenigde Staten. Elke druppel whiskey wordt gedistilleerd in Lynchburg, een dorpje in Tennessee met 600 inwoners, waarvan de helft werkzaam is bij Jack Daniel’s.

De houtskoolfiltering die wordt toegepast is uniek en maakt de whiskey een Tennessee whiskey in plaats van een bourbon whiskey.