The Albert Watson edition: ‘A Journey’ Gisteren heeft het Schotse whiskyhuis The Macallan de ‘Masters of Photography | The Albert Watson edition’ gepresenteerd. In restaurant ‘Lion Noir’ te Amsterdam werd de fles en de fotoserie, die speciaal is gemaakt voor de 20-jaar oude Sherry Oak van The Macallan, onthuld.

Na het succes van de eerste editie van Masters of Photography heeft The Macallan de opvolger van deze exclusieve serie in ‘Lion Noir’ te Amsterdam gepresenteerd. De wereldberoemde Schotse fotograaf Albert Watson, bekend van filmposters als ‘Kill Bill’ en meer dan 240 covers voor Vogue en Rolling Stone, heeft voor The Macallan een speciaal fotodocument gemaakt voor de 20 jaar oude Sherry Oak, genaamd: ‘A Journey’. Hierin laat Watson de romantische reis van de speciale eikenhouten vaten zien die voert van de Spaanse bossen naar het Eastern Elchies House, het huis van The Macallan in Schotland.

The Macallan Sherry Oak
De gelimiteerde collectie van 1.000 unieke The Macallan Sherry Oak 20 YO-flessen hebben ieder een speciaal label van Watson en gaan vergezeld van een serie van 10 portofolio afdrukken. Deze fles uit de serie ‘Masters of Photography’ is te koop bij de betere slijterij in Nederland voor de adviesprijs van € 775,00.

Albert Watson: “The Macallan kwam bij me met het ongelofelijke verhaal van de sherry vaten uit Spanje en hoe ze gebruikt worden om hun Single Malt whisky te maken. Ze vroegen mij om na te denken over hoe ik dit als een fotografisch kunstproject zou kunnen interpreteren. De vrijheid en ondersteuning die ik kreeg tijdens deze shoot, hebben er voor gezorgd dat er een serie foto’s is ontstaan die deze reis in beeld brengen.”

Keith Bonnington, Area Director The Macallan: “Dit project laat een verdere ontwikkeling zien van de uiterst succesvolle Masters of Photography franchise en brengt ons samen met een van de grootste fotografen van onze tijd. Albert Watson is een inspiratiebron en absoluut geweldig om mee samen te werken. Zijn uitzonderlijke oog om werkelijk grootse fotografie te creëren en zijn ongeëvenaarde kwaliteiten op het gebied van belichting vormen een mooie combinatie met zijn kunst om prints te maken van de hoogste kwaliteit. We zijn ontzettend blij dat hij een prachtige collectie foto’s heeft gemaakt voor The Macallan.”