Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Pot_Still_Festival_wit_smallEén van de leukste festivals van Nederland heeft weer prachtige primeurs in het Klooster te Amersfoort.

Uit het verre Tasmanië komen dit jaar maar liefst twee producenten, Patrick van Sullivans Cove en Keith van Nant Distillery. Uiteraard brengen zij hun whisky’s mee.

De eer van India wordt ook dit jaar weer hoog gehouden door de mooie whisky’s van Amrut.

Natuurlijk is ook Frankrijk weer goed vertegenwoordigd, uit de Elzas komen de zuivere Eau de Vie’s en likeuren van Nusbaumer. De Domaine du Provence is een kleine distillerie die Absente, Pastis en likeuren maakt. Normandie brengt mooie appeldistillaten van Toutain en Chateau du Breuil.Tariquet Armagnac en Montifaud, Ragnaud Sabourin en Fillioux  Cognac maken de Tour de France kompleet.

Uit Schotland komen veel primeurs, Arran en Edradour hebben hun nieuwe geturfde whisky bij zich, Glenfarclas, Bunnahabhain, Tobermory, Ledaig en Deanston laten ook hun nieuwste producten proeven en de onafhankelijke bottelaars, Signatory, Gordon & McPhail en Ultimate hebben erg veel nieuwe bottelingen.

In België en Nederland maakt men tegenwoordig ook veel moois, Filliers, Belgian Owl, Frysk Hynder en Zuidam zijn zeker de moeite van het proeven waard.

Het Amerikaanse continent brengt Bourbon en rum, bijvoorbeeld Clement uit Martinique.

Ook Italië mag niet vergeten worden, Grappa en likeuren van Villa de Varda, Nardini en Villa Isa Dellavalle laten zien dat men in Italië hele mooie producten maakt.

Kortom het Pot Still Festival 2011 is een bezoek meer dan waard!

Ga voor karten en meer info naar www.potstillfestival.com