Op 24 april 2006 zal op Blair Castle in Schotland Loek Fransen worden gehonoreerd als lid van de Keepers of the Quaich. Velen van u zullen Loek wel kennen als Brand Ambassador voor William Grant's, Glenfiddich en The Balvenie.
Volgens ons welverdiend. Van harte gefeliciteerd Loek!
Zelf nog geen Keeper maar wil je wel Master of Malt worden? Ga naar www.masterofmalt.nl, Loek helpt je op weg met leuke tips.
Andrew Symington, meldde ons verheugd dat hij Willie McDougall heeft aangetrokken als nieuwe distillery manager voor Edradour. Bij bezoekers van de vele whiskyfestivals zal Willie geen onbekende zijn. Zeker niet bij hen die de stand van Diageo hebben bezocht. Hij is de laatste paar jaar werkzaam geweest bij de bekende distilleerderij OBAN.
Edradour werd de laatste jaren gerund door de wereldberoemde Ian Henderson. Ian gaat het iets rustiger aandoen en zal als adviseur betrokken blijven bij Edradour, daarnaast zal Ian een nieuw whiskyproject gaan begeleiden in Noord Engeland!? Maar daarover later ongetwijfeld meer.
Glenfarclas is tot Distiller of the Year benoemd tijdens het Icons of Whisky dinner dat afgelopen donderdag plaatsvond. Het is het vierde jaar dat deze prijs wordt uitgereikt door het tijdschrift Whisky Magazine tijdens het whisky diner op de avond voor Whisky Live. De prestigieuze prijs wordt toegekend aan die bedrijven die de meeste toewijding hebben getoond bij het ontwikkeling van whisky op alle niveaus. Genomineerden waren ook Chivas Brothers, Diageo, Glenrothes, Inver House en Nikka. Belangrijke spelers in de markt werd gevraagd te stemmen op hun favoriete bedrijf. Glenfarclas won de prijs “omdat zij constant goed zijn en ze trouw blijven aan hun kerncompetenties”.
Via webcams is het vandaag mogelijk om een bijzonder distillatieproces te volgen. Bij Bruichladdich uit Islay worden 12 vaten whisky gedistilleerd volgens het procédé dat in een boek uit 1695 wordt beschreven. “Als de distilleerderij niet ontploft” zullen we over 10 jaar een superwhisky op de markt aantreffen met een alcoholpercentage van 92%. Het distillatieproces wordt 4 keer uitgevoerd in plaats van de gewone twee keer.
(bron: La Repubblica)
Er is steeds meer aandacht voor whisky, dat bewijzen de vele nosings en tastings in het hele land wel. De evenementen (festivals) waar whisky centraal staat worden steeds talrijker en de groep whiskyliefhebbers groeit als nooit tevoren. En dan hebben we het nog niet eens over de vele whiskyclubs die in Nederland en België actief zijn. Een magazine over whisky in al zijn facetten kon dan ook niet uitblijven. Whisky Passion is het eerste onafhankelijke magazine over whisky dat in Nederland en België in de winkels verkrijgbaar is.