Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

TomintoulDe grootste fles single malt ter wereld, een 14-jarige Tomintoul, is afgelopen weekend voor een bedrag van 15.000 verkocht via een whiskyveiling.

De whisky werd geveild tijdens een speciale kerstveiling van Just Whisky Auctions. In totaal bevat de fles, die liefst anderhalve meter hoog is, een hoeveelheid van 105,3 liter whisky. De fles Tomintoul weegt 180 kilo. In totaal kan je ongeveer 5250 drams uitschenken.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Tullibardine 1964De Custodian Collection van Tullibardine wordt uitgebreid met een 51-jarige single malt die in 1964 is gedistilleerd. In totaal zijn er 242 flessen beschikbaar.

De Tullibardine 1964 51yo is een vatting van drie vaten, maar het is niet bekend wat voor een soort vaten dit waren. De whisky is op een vatsterkte van 40,4 procent gebotteld, nog net op tijd voordat deze door de ondergrens zakte.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ncn'eanNcn’ean, een jonge distilleerderij in de Schotse Hooglanden, hoopt via een crowdfundcampagne in totaal 1 miljoen pond op te halen.

Ncn’ean wil met de Seedrs-campagne geld ophalen ter ondersteuning van de lancering van haar eerste whisky in 2020. De opbrengst is ook bedoeld voor verdere uitbreiding en investering in een bottellijn.

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Vault Bar DalmoreDe Vault Bar in Waldorf Astoria Amsterdam heeft twee uitzonderlijke whisky’s uit haar kluis geopend. De bar in een voormalige bankkluis serveert vanaf nu zowel The Dalmore 40yo als Port Ellen 39yo Untold Stories per glas. De prijs? Respectievelijk 850 en 800 euro per glas.

De Vault Bar is de officiële flagship whiskybar van The Dalmore. Dat betekent dat de premiumwhisky’s van The Dalmore bij de Vault Bar per glas verkrijgbaar zijn. Een van die whisky’s is The Dalmore 40yo, gebotteld op 42 procent. ‘A tapestry of tantalizing delight’, volgens masterblender Richard Paterson.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Tennessee RyeJack Daniel’s presenteerde onlangs bij een evenement in Nederland hun Tennessee Rye, een Straight Rye Whiskey die voor 70 procent uit rogge bestaat. Het is voor het eerst in ruim 150 jaar dat Jack Daniel’s afwijkt van hun oorspronkelijke recept, zoals dat ook gebruikt wordt voor de iconische Jack Daniel’s Old No. 7.

Master Distiller Jeff Arnett en zijn team spreken over een onderscheidend smaakprofiel, dat is gecreëerd door een hoog aandeel rogge te gebruiken voor de Jack Daniel’s Tennessee Rye, die bestaat uit 70 procent rogge, 18 procent maïs en 12 procent gemoute gerst. In de officiële proefnotities wordt onder andere gesproken over karamel, gedroogde kruiden en peperige rogge, maar ook over zacht fruit en een vleugje eiken.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

GlenDronach Traditionally PeatedGlenDronach, de Schotse distilleerderij die bekend staat om haar sherrygerijpte whisky, heeft haar nieuwste whisky gepresenteerd, de Traditionally Peated.

De Traditionally Peated is in het leven geroepen als eerbetoon aan de historische methode van het drogen van gerst met behulp van een turfvuur, zoals GlenDronach-oprichter James Allardice in het verleden het ook deed. De whisky heeft gerijpt in Oloroso en Pedro Ximénez-vaten, maar ook in voormalige portvaten.