Feis Ile is een van de meest geliefde whiskyfestivals ter wereld, maar dit jaar gooit het coronavirus roet in het eten. Bunnahabhain gooit daarom haar virtuele deuren open onder de noemer ‘Feis at Home’.
Op vrijdag 29 mei om 21.00 uur worden Bunnahabhain Distillery Manager Andrew Brown, Master Blender Julianne Fernandez, Master Distiller Stephen Woodcock en Visitor Centre Manager Dr Billy Sinclair geïnterviewd door whiskyexpert Dave Broom tijdens een livestream. De groep proeft ook verschillende whisky’s.
Tamdhu brengt binnenkort een nieuwe single cask op de markt die is uitgekozen door Iain Whitecross, de assistant distillery manager. De whisky is gedistilleerd in 2003.
Iain werkt sinds 2006 bij Tamdhu (vlak nadat de distilleerderij door Ian Macleod Distillers werd heropend). Sinds 2014 is hij werkzaam in zijn huidige functie. Volgens zijn werkgever heeft Iain een ongeëvenaarde kennis van whisky en vaten, en staat hij volledig achter het motto van Tamdhu: ‘Only the best’.
GlenAllachie presenteert de tweede batch van haar Wood Finish Series, die ditmaal uit een rye, moscatel en port finish bestaat. De officiële lancering vindt op 7 mei plaats met een Facebook-proeverij van meesterblender Billy Walker.
Billy Walker is een van de toonaangevende meesterblenders in de Schotse whiskyindustrie. Zijn voorgaande periode bij GlenDronach en BenRiach kenmerkte zich door experimenten met verschillende soorten vaten. Deze lijn trekt hij door bij GlenAllachie, een Speyside-distilleerderij die hij in 2017 samen met zijn zakenpartners kocht.
Met pijn in het hart hebben wij in overleg met Bart Stinenbosch van het Arsenaaltheater besloten ons jaarlijkse whiskyfestival in Vlissingen dit jaar niet door te laten gaan.
Gezien de huidige situatie en de daarmee samenhangende maatregelen zijn wij van mening u niet te kunnen bieden wat u al vijftien jaar van ons gewend bent: een mooi diner op vrijdag met heerlijke whisky’s en op zaterdag een gezellige proeverij samen met de vele whiskyambassadeurs.
Tullibardine, een distilleerderij in de Schotse Hooglanden, heeft de nieuwste telg van hun Fine Aged Collection bekendgemaakt — een 15-jarige single malt.
De nieuwe release bestaat volledig uit whisky die is gedistilleerd na de heropening van Tullibardine in 2003, die destijds al negen jaar de in mottenballen zat. De whisky heeft volledige gerijpt in first-fill bourbon barrels.
Normaal gesproken maken ze bij Kalkwijck Distillers jenever, likeuren én de whisky Eastmoor. Die productie is voor nu even teruggeschaald, want tegenwoordig wordt er bij de Twentse distilleerderij handalcohol gemaakt.
‘We krijgen zoveel aanvragen binnen van zorginstellingen, het is gekkenwerk’, zegt Lisanne Benus, die samen met haar Christian Broekhuizen de distilleerderij runt. Ze liepen al langer met het idee rond om van hun restproduct een ontsmettend middel te maken. Door de coronacrisis kwam dat in een stroomversnelling.