Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Warbb Chichibu HoteiProef zeer exclusieve whisky via unieke speurtocht

Een fles waar mensen vanuit de hele wereld voor naar Brabant komen, dat lukt alleen Chichibu. De Japanse distilleerderij zet al jarenlang de whiskywereld op z’n kop door het uitbrengen van een van de meest gewilde whisky’s op de markt. Binnenkort lanceren ze samen met Salud op bijzondere wijze twee edities van een nieuwe, zeer exclusieve serie: Chichibu 7even Gods of Fortune.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Benjamin Herman en Joris BijdendijkThe whisky way of life, een levensstijl waarin genot, rust en kwaliteit de belangrijkste elementen zijn. Elementen die volgens Aberfeldy single malt Scotch whisky uitstekend passen bij de Nederlandse jazzmuzikant Benjamin Herman en sterrenchef Joris Bijdendijk. Reden om beiden te benoemen tot de nieuwe ‘Tastemakers’ van Aberfeldy en hen mee te nemen naar de Schotse Hooglanden om samen het verhaal van Aberfeldy en de oorsprong van whisky te ontdekken. In drie video’s vertellen zij hoe zij zelf kwaliteit inbouwen en waarborgen in hun werk en leven. De video’s zijn te bekijken op Tastemakers.

De reis van Joris en Benjamin neemt de kijker onder andere mee naar het dorp Aberfeldy in Schotland waar de whisky zijn oorsprong vindt. In de video’s ontdekken zij het eeuwenoude proces van hoe deze single Malt whisky wordt gemaakt en zijn specifieke smaakpalet verkrijgt. Sinds de opening

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Glengoyne 15Glengoyne, een distilleerderij in de Hooglanden van Schotland, voegt een nieuwe 15-jarige single malt toe aan de core range. De whisky heeft gerijpt in first-fill sherry- en bourbonvaten.

De langzame distillatie (naar verluidt zelfs de langzaamste in Schotland) is een van de speerpunten van de distilleerderij. Dit draagt bij aan de fruitige, lichte karakteristieken van de new make. Volgens Glengoyne is het de houtrijping die smaken van zoete, rode vruchten, kruidig eiken en vanille toevoegt aan de nieuwe 15-jarige. Het resultaat is een “complexe whisky die nog steeds herkenbaar is als Glengoyne, maar dan met een ander perspectief.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Michel Kappen THE SWEXTHE SWEX, de eerste online beurs voor Schotse single malt whisky, officieel gelanceerd “Handelen in whisky nu voor iedere portemonnee toegankelijk”

Met een druk op de knop heeft Michel Kappen (CEO van Scotch Whisky Investments) officieel THE SWEX gelanceeerd. Deze nieuwe online whiskybeurs maakt het voor particulieren mogelijk om flessen en (deel)vaten Schotse single malt whisky aan te kopen en vervolgens te verhandelen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Rutte 150 jaarDistilleerderij Rutte in Dordrecht bestaat 150 jaar en verkoopt via de betere slijters 800 flessen Old Simon Jubilee. Eerder in september was er al een open dag voor Dordtenaren en eind september een bijeenkomst voor genodigden uit de drankenwereld, de politiek, de filmwereld en de culturele sector.

Daar spraken directrice Myriam Hendrickx en Mark de Witte, ceo van het moederbedrijf De Kuyper. Rutte is in 2011 overgenomen door de likeurengigant en kon daardoor internationaal op de kaart worden gezet (VS). Hendricks is bij Rutte ook Meester Distillateur, sinds 2003.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Lochlea harvest editionLochlea Distillery lanceert binnenkort haar tweede seizoensrelease, de Lochlea Harvest Edition (First Crop). Deze maakt deel uit van een jaarlijkse gelimiteerde serie en is het vervolg op de Lochlea Sowing Edition (First Crop) van afgelopen maart.

De nieuwe Harvest Edition is geïnspireerd op het drukke oogstseizoen op Lochlea Farm. John Campbell, de production director en master blender, zegt: ‘Harvest Edition is een combinatie van de vatsoorten. De nadruk ligt op rijping in portvaten, die nog niet eerder gebruikt zijn voor een whisky van Lochlea. Hierdoor krijgen zomerse fruitsmaken een podium naast het traditionele smaakprofiel van Lochlea.’