Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

WFNN 2009 writersOp 30 december 2022 overleed Ulf Buxrud in alle rust thuis in Malmö, omgeven door directe familie. Van oorsprong een IT-ondernemer, verkocht hij al vroeg zijn bedrijf om zich volledig op zijn grote passie whisky te richten. Hij zou uitgroeien tot een van de grootste Macallan-kenners en -verzamelaars.

Ulf werd mede bekend in de whiskywereld door het publiceren van drie boeken, te weten: Rare Malts, Facts, Figures and Taste (2006), Japanese Whisky, Facts, Figures and Taste (2008) en het in 2022 verschenen Whisky - the final edition - Ichiro Card Collection.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

221201 DW LI PostBen jij een echte Whisky liefhebber en op zoek naar bijzondere smaak met positieve impact op Groningse kleigrond? Doe dan mee met Dollard Whisky!

Heb je er ooit over nagedacht hoe het in de wijnbouw heel logisch is om samen met de wijnboer de wijnstokken te inspecteren. Waarom is het niet hetzelfde bij een graanboer? In de wijnbouw wordt vaak de nadruk gelegd op de bodem en het klimaat waarbinnen bepaalde druivenrassen uitblinken in smaak en kwaliteit. Helaas gaat het bij whisky vaak nog steeds om de graanopbrengst per hectare en de efficiëntie - niet om de kwaliteit en de smaak van het graan.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

De GraanfabriekDe Graanrepubliek is een food en agri coöperatie in Oost-Groningen, een broedplaats voor nieuwe producten en concepten, een toekomstige toeristische trekpleister en een nieuwe landmark voor de provincie. Hier wordt samengewerkt aan de lekkerste producten, vervaardigd van verschillende oergraanrassen. Ooit stond deze regio bekend als ‘graanschuur van Europa’, maar intussen verbouwen veel Groningse boeren hun graan vooral voor diervoeding, wat betekent: Veel productie voor weinig waarde, nauwelijks smaak en uiteindelijk een uitgeputte bodem, plus teruglopende biodiversiteit. 'Dat moet anders', dachten de oprichters van De Graanrepubliek. En ze sloegen de handen ineen met Hooghoudt; het familiebedrijf dat het al sinds 1888 erg betrokken is bij de regio en hierbij haar eigen koers durft te varen.

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Warbb Chichibu HoteiProef zeer exclusieve whisky via unieke speurtocht

Een fles waar mensen vanuit de hele wereld voor naar Brabant komen, dat lukt alleen Chichibu. De Japanse distilleerderij zet al jarenlang de whiskywereld op z’n kop door het uitbrengen van een van de meest gewilde whisky’s op de markt. Binnenkort lanceren ze samen met Salud op bijzondere wijze twee edities van een nieuwe, zeer exclusieve serie: Chichibu 7even Gods of Fortune.

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Benjamin Herman en Joris BijdendijkThe whisky way of life, een levensstijl waarin genot, rust en kwaliteit de belangrijkste elementen zijn. Elementen die volgens Aberfeldy single malt Scotch whisky uitstekend passen bij de Nederlandse jazzmuzikant Benjamin Herman en sterrenchef Joris Bijdendijk. Reden om beiden te benoemen tot de nieuwe ‘Tastemakers’ van Aberfeldy en hen mee te nemen naar de Schotse Hooglanden om samen het verhaal van Aberfeldy en de oorsprong van whisky te ontdekken. In drie video’s vertellen zij hoe zij zelf kwaliteit inbouwen en waarborgen in hun werk en leven. De video’s zijn te bekijken op Tastemakers.

De reis van Joris en Benjamin neemt de kijker onder andere mee naar het dorp Aberfeldy in Schotland waar de whisky zijn oorsprong vindt. In de video’s ontdekken zij het eeuwenoude proces van hoe deze single Malt whisky wordt gemaakt en zijn specifieke smaakpalet verkrijgt. Sinds de opening

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Glengoyne 15Glengoyne, een distilleerderij in de Hooglanden van Schotland, voegt een nieuwe 15-jarige single malt toe aan de core range. De whisky heeft gerijpt in first-fill sherry- en bourbonvaten.

De langzame distillatie (naar verluidt zelfs de langzaamste in Schotland) is een van de speerpunten van de distilleerderij. Dit draagt bij aan de fruitige, lichte karakteristieken van de new make. Volgens Glengoyne is het de houtrijping die smaken van zoete, rode vruchten, kruidig eiken en vanille toevoegt aan de nieuwe 15-jarige. Het resultaat is een “complexe whisky die nog steeds herkenbaar is als Glengoyne, maar dan met een ander perspectief.