Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

GoTNa de White Walker van Johnnie Walker, komt het Schotse whiskymerk nu met twee nieuwe Game of Thrones-whisky’s: A Song of Ice en A Song of Fire.

Johnnie Walker A Song of Ice wordt door moederbedrijf Diageo omschreven als ‘een blended Scotch whisky geïnspireerd op de ruwe bewoners van het Noorden’. Malt whisky van Clynelish, een van de noordelijkste distilleerderijen van Schotland, geeft de whisky een frisse smaak. A Song of Ice is gebotteld op 40,2 procent. De aanbeveling is om de whisky met ijs te drinken.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

20190613 RoeDe iconische energiecentrale van Guinness in Dublin is omgebouwd tot een nieuwe whiskeydistilleerderij. De Roe & Co Distillery is vanaf 21 juni officieel geopend voor publiek.

De distilleerderij bevindt zich in de wijk Liberties, en gaat voornamelijk tweevoudige en drievoudige single malt whiskey maken. Daarvoor zijn drie koperen pot stills geïnstalleerd. De mogelijkheid om pot still whiskey te maken – de klassieke Ierse whiskeystijl – is ook aanwezig.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

The MacallanDe nieuwe release van The Macallan heet Estate, en bevat whisky die is gemaakt van gerst die op het eigen landgoed, Easter Elchies, is verbouwd.

Gerst afkomstige van Easter Elchies wordt slechts een week per jaar gedistilleerd bij The Macallan. Meestal wordt deze whisky alleen gebruikt voor de meest exclusieve en bijzondere whisky’s van The Macallan.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Writers' TearsWalsh Whiskey heeft een nieuwe whiskey toegevoegd aan hun portfolio, de Writers’ Tears Double Oak. Het is een blend van twee verschillende whiskeystijlen die hebben gerijpt in twee soorten hout.

De nieuwe Writers’ Tears Double Oak is drie keer gedistilleerd en gebotteld op 46 procent. De whiskey bestaat uit zowel Single Pot Still, de klassieke Ierse whiskeystijl, als Single Malt. De Double Oak rijpte op Amerikaans en Frans Eiken.

Fotograaf: TB / Glencadam Distillery / CC BY-SA 2.0
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

20190603 Glencadam 2De bouw van een nieuw bezoekerscentrum voor Glencadam begint nog dit jaar. Dat kondigt eigenaar Angus Dundee Distillers aan. Glencadam is een bescheiden distilleerderij in het oosten van Schotland, en ligt tussen Dundee en Aberdeen.

Door de komst van het bezoekerscentrum wordt het mogelijk om een rondleiding te krijgen door de distilleerderij. Er komt ook een proefruimte, lunchroom en een shop. Het doel is om het erfgoed van Glencadam, een van de oudste distilleerderijen van Schotland, te vieren.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

PowersPowers Irish Whiskey komt met een wel heel opvallend nieuw product: een Old Fashioned, die je zo rechtstreeks uit een fles kan inschenken. Deze voorgemixte cocktail wordt aanvankelijk alleen in Ierland uitgebracht.

Er is steeds meer vraag naar cocktails die whisky als hoofdingrediënt hebben. Powers Irish Whiskey hoopt met de Powers Old Fashioned een nieuw publiek aan te spreken, en uiteindelijk ook te verleiden om een whiskey van Powers te drinken.