Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

20190513 holyrood park distilleryHolyrood, een nieuwe distilleerderij in Edinburgh, verkoopt honderd van haar eerste whiskyvaten aan consumenten. Kopers kunnen tot in detail de smaak van hun whisky bepalen.

Wie een vat koopt, krijgt daarna een smaakconsult van head distiller Jack Mayo en medeoprichter David Robertson. Daarin wordt bepaald hoe lang de gerst wordt gedroogd en geroosterd. Ook is er inspraak over het type gist dat wordt gebruikt, evenals de lengte van de fermentatie.

Daarnaast mogen kopers van de vaten meepraten over de aanpak van de distillatie, zoals de snijpunten en de snelheid van distilleren, maar daarnaast ook de datum van distillatie. Als laatste wordt er bepaald in welk soort vat de whisky van Holyrood wordt gevuld.

De distilleerderij biedt drie verschillende vattypen: een barrel voor 4.500 pond, een hogshead voor 5.550 pond en een butt voor 10.500 pond. Tien jaar opslag is bij de prijs inbegrepen.