Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Highland Park 21 yrsTien jaar nadat de whisky uit productie is genomen, brengt Highland Park opnieuw een 21-jarige whisky op de markt.

De nieuwe Highland Park 21 Year Old wordt in batches uitgebracht. Zo wordt nog deze maand de ‘August 2019 Release’ beschikbaar. Op het label van elke batch wordt uiteengezet welke vaten gebruikt zijn voor deze gelimiteerde whisky.

Voor de eerste batch is gekozen voor een mix van zes first-fill sherryvaten van Europees eiken, vier first-fill sherryvaten van Amerikaans eiken en vijf refill vaten. De nieuwe Highland Park 21 Year Old is gebotteld op 46 procent en wordt onderdeel het premium portfolio van de distilleerderij, dat verder uit de 25-, 30- en 40-jarige Highland Park bestaat.

‘Elk van deze oudere whisky’s wordt in batches uitgebracht’, vertelt Gordon Motion, master whiskymaker van Highland Park. ‘Het karakter van elke whisky blijft hetzelfde, maar aangezien er verschillende vaten zijn gebruikt, zit er tussen iedere batch wat variatie.

We weten dat Highland Park-fans veel passie hebben voor onze whisky’s en dat ze graag meer willen weten over de productiemethode en de vaten die we gebruiken. Door releasedatums aan onze labels toe te voegen kun je het verschil zien tussen de batches.’

De Highland Park 21 Year Old gaat ongeveer 230 pond kosten.