Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

20190520 Johnnie WalkerDe komst van een nieuwe Johnnie Walker-attractie naar Edinburgh is een stuk dichterbij, nu de gemeente officieel toestemming heeft gegeven aan Diageo.

De Johnnie Walker visitor experience is het speerpunt van een investering van 150 miljoen pond in Schots whiskytoerisme. Diageo verwacht dat de attractie ongeveer 160 tot 180 nieuwe banen creëert, en bijdraagt tot wel 135 miljoen pond aan omzet in de toerismesector van Edinburgh.

Als de plannen naar verwachting worden uitgevoerd, dan wordt het oude historische gebouw aan Princes Street 146 nauwkeurig gerestaureerd, met zoveel mogelijk behoud van originele details. De plannen voor de attractie zijn onder andere:

  1. Een multisensorische bezoekerservaring verdeeld over drie verdiepingen, waarbij mensen door de 200-jarige geschiedenis van Johnnie Walker worden geleid, en worden verteld over de kunst van het maken van whisky.
  2. Een flexibele evenementenruimte voor muziek, theater, kunst en gemeenschapsevenementen.
  3. Een trainingsacademie voor het Learning for Life-programma van Diageo, waar werklozen trainen krijgen die hen helpt bij het vinden van een baan in de horeca.
  4. Een dakterras met een prachtig uitzicht op Edinburgh Castle.
  5. Een grote winkelruimte waar Johnnie Walker-producten worden verkocht.