Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Grantown on SpeyOnafhankelijke bottelaar Gordon & Macphail heeft de eerste ontwerpen vrijgegeven voor een nieuwe distilleerderij in het Cairngorm National Park in Schotland.

De distilleerderij, die nog geen naam heeft, moet gebouwd worden bij Craggan, een plaatsje niet ver van het pittoreske plaatsje Grantown-on-Spey. Vanaf de geplande locatie biedt de distilleerderij prachtig uitzicht over de rivier de Spey richting de Cairngorms, een indrukwekkend gebergte.

Door het ronde ontwerp van de distilleerderij wordt het grootste deel van de productie aan het oog onttrokken. Daken met gras helpen vervolgens om ervoor te zorgen dat het gebouw opgaat in de omgeving, hoewel dat niet het doel is. De distilleerderij moet namelijk ook een bepaalde wow-factor uitstralen.

De nieuwe distilleerderij krijgt een maximale capaciteit van twee miljoen liter alcohol per jaar, maar zal aanvankelijk rustig aan beginnen met een productie van 375.000 liter. Gordon & MacPhail is ook al eigenaar van Benromach. Deze distilleerderij bestaat al sinds 1898, maar werd door de onafhankelijke bottelaar in 1993 aangekocht.

Ewen Mackintosh, de managing director van Gordon & MacPhail: ‘We zijn heel blij met het aantal mensen dat onze plannen is komen bekijken, het voelt echt als een warm welkom. Mensen vertellen ons hoe blij ze zijn dat er een distilleerderij in de omgeving komt, en ze geloven dat toeristen daardoor wellicht langer in Grantown-on-Spey verblijven.