Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Blue Label GlenuryDe gesloten distilleerderij Glenury Royal staat centraal in de nieuwste editie van de Johnnie Walker Blue Label Ghost & Rare. Het is de derde in de serie, waarin eerder al Port Ellen en Brora een belangrijke rol vertolkten.

Glenury Royal sloot haar deuren in 1985, tijdens een van de meest dramatisch slechte periodes in de wereld van Schotse whisky, en heeft een kleurrijke geschiedenis. Glenury werd in 1825 opgericht door kapitein Robert Barclay. Hij was lid van het Britse parlement en was de eerste man die duizend mijl in duizend uur wandelde.

Onder de aanvoering van Barclay groeide Glenury Royal uit tot een van slechts drie distilleerderijen die het predicaat ‘Koninklijk’ mocht dragen. ‘We hebben geduldig gewacht tot het moment daar was om onze aandacht op deze zeldzame whisky te richten’, vertelt Jim Beveridge, de master blender van Johnnie Walker.

Deze verborgen schat van de whiskywereld in de spotlight zetten is iets wat we al heel lang wilden doen. De nieuwe gelimiteerde editie geeft een prachtige kans om de verschillende smaken te ontdekken die je in elke Johnnie Walker Blue Label vindt.

Johnnie Walker Blue Label Ghost & Rare Glenury Royal bestaat ook uit graanwhisky van Cambus (ook een gesloten distilleerderij) en Cameronbridge, en malt whisky van Pittyvaich, Glen Elgin, Inchgower, Glenlossie en Glenkinchie. De whisky is gebotteld op 43,8 procent en is vanaf oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs van 275 pond.