Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Glenrothes 40 YrsGlenrothes, een distilleerderij in de Speyside-regio van Schotland, lanceert nog deze maand een 40-jarige whisky. Nog nooit bracht Glenrothes zo’n oude whisky op de markt.

De nieuwe Glenrothes 40 is gedistilleerd in december 1978 en rijpte sindsdien in een combinatie van met sherry behandelde vaten en ex-bourbonvaten. Het resultaat is een single malt met aroma’s van ‘sinaasappelolie, perzik, cederhout en amandel’.

De smaak van de Glenrothes 40 is ‘uitzonderlijk harsachtig en heeft een rijke zoetheid met smaken van sultanas, kaneel en nootmuskaat, die mooi in balans zijn met tabak en tannine’.

Veertig jaar geleden was onze distilleerderij nog heel anders’, vertelt Gordon Motion, master whisky maker van Glenrothes. ‘Onze whisky is echter niet veel veranderd. Het is heel bijzonder om whisky uit te brengen die nog gemaakt is in onze oude distilleerketels. Het voelt alsof we het einde van een tijdperk vieren.’

De Glenrothes 40 wordt onderdeel van de Soleo Collection die eind vorig jaar door de distilleerderij is gelanceerd. De whisky kost 2.900 pond en is beschikbaar via Berry Bros & Rudd. Er zijn slechts 594 flessen beschikbaar.