Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

20190624 GlenmorangieGlenmorangie, een distilleerderij in de noordelijke Hooglanden van Schotland, lanceert een nieuwe 16-jarige whisky die exclusief verkrijgbaar is bij de distilleerderij. Een fles kost 650 pond, schrijft Scotchwhisky.com.

Glenmorangie Cask 1784 heeft tien jaar in ex-bourbonvaten gerijpt, en bracht daarna een tweede rijpingsperiode door in een Pédro Ximénez sherrybutt. De nieuwe whisky is gebotteld op 55 procent, en heeft aroma’s van ‘koffie en walnoten’ en smaken zoals ‘fudge, toffee en suikergoed’.

We brengen maar zelden een ‘distillery exclusive’ uit zoals Cask 1784’, vertelt Dr. Bill Lumsden van Glenmorangie. ‘Ik hoop dat deze intens zoete en verrassend rijke Glenmorangie een extra reden geeft om de reis naar onze distilleerderij te maken.’

Er zijn in totaal 636 flessen beschikbaar, hoewel er een aantal door Glenmorangie worden achtergehouden voor speciale gelegenheden. Cask 1784 is de eerste van een viertal gelimiteerde edities die in 2019 worden gelanceerd, allemaal exclusief verkrijgbaar bij de distilleerderij.