Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

20190415 GlengoyneDe eerste batch van de Cask Strength van Glengoyne verscheen voor het eerst in 2012, en sindsdien is de serie een groot succes. Intussen is de distilleerderij alweer toe aan de zevende batch, die onlangs is aangekondigd door Glengoyne.

Glengoyne Cask Strength Batch No. 007 is de eerste in de serie die niet voor de volle honderd procent uit sherrygerijpte whisky bestaat. Voor deze nieuwste editie is ook een deel whisky uit bourbon barrels gebruikt. Het overige deel heeft gerijpt op first-fill Oloroso vaten van Europees en Amerikaans eiken. Er zijn ook refill vaten gebruikt.

De bourbonvaten die we hebben gebruikt voor deze Glengoyne Cask Strength zorgen voor zoete en vanilletonen’, zegt John Glass, de malt master van Glengoyne. ‘Dat voegt diepte toe aan de op voornamelijk sherryvaten gerijpte whisky. De bourbon speelt een lichte, maar belangrijke rol in het recept.

De nieuwe Cask Strength is gebotteld op 58,9 procent en heeft volgende distilleerderij een fruitig en moutig smaakprofiel, met kaneel, sinaasappel, perzik en honing. ‘Zoals bij de eerste zes edities, is deze zevende batch een whisky van de meest pure kwaliteit’, vertelt brand manager Katy Macanna. ‘De whisky is niet koud gefilterd en is gestookt op de geduldige, langzame manier die Glengoyne zo geliefd maakt.’

Officiële proefnotitie

Neus: Appelkruimel, kaneel en sinaasappel, digestive biscuits, mout en amandel
Smaak: Stroperig mondgevoel, kruidig met banaan, zoete sherry, perzik, honing en gepofte rijst
Afdronk: Erg lang met eiken en fruit