Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

GlenDronach bezoekerscentrumGlenDronach heeft een nieuw bezoekerscentrum geopend bij haar distilleerderij in Aberdeenshire, met een nieuwe proefruimte, whiskybar, lounge en winkel.

Het ontwerp van het nieuwe bezoekerscentrum van GlenDronach is geïnspireerd op de kleuren en smaakprofielen van de whisky, maar ook op de historische gebouwen van de distilleerderij, waarvan sommige uit 1771 dateren. Hout, marmer, leer en messing voeren de boventoon in de inrichting. Bezoekers kunnen whisky proeven in de nieuwe proefruimte en whiskybar, waar losse drams besteld kunnen worden, maar ook complete GlenDronach-flights.

In het nieuwe bezoekerscentrum staat ook een uitgebreide collectie van historische GlenDronach-bottelingen, waaronder de oudste nog bestaande fles. Deze is gevuld in 1913, vlak voordat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Bezoekers hebben nog steeds de mogelijkheid om hun eigen fles te vullen, waarbij keuze is uit twee verschillende vaten.

Brown-Forman nam GlenDronach in 2016 over en het is sindsdien de eerste keer dat het bezoekerscentrum onder handen is genomen. Door de investering in het bezoekerscentrum zijn er zes nieuwe banen gecreëerd. De ruimte is ontworpen door designbureau’s 1751 en Scarinish Studio.