Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

GlenDronach Traditionally PeatedGlenDronach, de Schotse distilleerderij die bekend staat om haar sherrygerijpte whisky, heeft haar nieuwste whisky gepresenteerd, de Traditionally Peated.

De Traditionally Peated is in het leven geroepen als eerbetoon aan de historische methode van het drogen van gerst met behulp van een turfvuur, zoals GlenDronach-oprichter James Allardice in het verleden het ook deed. De whisky heeft gerijpt in Oloroso en Pedro Ximénez-vaten, maar ook in voormalige portvaten.

Master blender Rachel Barrie: ‘Deze Glendronach Traditionally Peated biedt de kans om de rijke smaken van sherryrijping te proeven, terwijl het tegelijk een hommage is aan de rijke turfsmaak van de vroege 19e eeuw.’

In deze mooie, complexe single malt vind je smaken van toffee, honing en gerookte gerst, maar ook aangebrande sinaasappelschil en stroop, evenals kruidnagels en bramen.’

De GlenDronach Traditionally Peated is gebotteld op 48 procent en gaat ongeveer 50 pond kosten. De Nederlandse adviesprijs is nog niet bekend.